Известие

Collapse
No announcement yet.

Падат оборотите...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Падат оборотите...

Здравейте! От няколко дни имам проблем. Тръгвам да паля колата пали, но като решя да тръгна или да подам газ много трудно качва обороти, предърпва и започва да пада до към 500 оборота и е на косъм да огасне понякога и гасне. Всичко тава на бензин го прави. Също излизам на задна от паркинга след това давам 1ва и пак предърпва и понякога гасне...Всичко това докато е студена като позагрее не става така. До сега не ми е правила така...
    2ри проблем е като минавам от газ на бензин се усеща пак предърпване...попринцип знам, че нямаме качествено гориво, но дали е от това???
    __________________________________________________ ___
    Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

Колега,да ти кажа имах такъв проблем.Смених дебитомер,ламбда сонда,чистих дросела.Караше по-няколко месеца и пак.И в един хубав ден когато ми го направи с поредния дебитомер,реших да сложа моя стария - и очудеса колата заработи по друг начин - по този о който бях свикнал да работи.Виж си дебитомера,поне при мен това беше,погледни и ламбда сондата въпреки,че тя не работи още при самото палене,изчисти и дросела - лепни и една адаптация,която след чистене на дросела ще е задължителна,покарай я и ще видиш разликата.Но според мен е дебитомер и дори да идеш на диагностика грешка може да няма.
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
      Здравейте! От няколко дни имам проблем. Тръгвам да паля колата пали, но като решя да тръгна или да подам газ много трудно качва обороти, предърпва и започва да пада до към 500 оборота и е на косъм да огасне понякога и гасне. Всичко тава на бензин го прави. Също излизам на задна от паркинга след това давам 1ва и пак предърпва и понякога гасне...Всичко това докато е студена като позагрее не става така. До сега не ми е правила така...
      2ри проблем е като минавам от газ на бензин се усеща пак предърпване...попринцип знам, че нямаме качествено гориво, но дали е от това???
      Колега имаш проблем съссместа най вероятно е много богата което се дължи на настройка на газовата
      Ако на газовото имаш различни режими пробвай да покараш на икономичния . Проблема ти може и да идва от неправилно отчитаща ламбда. Първо отиди на газаджия да ти види настройките ако са неред после да диагностика да се види ламбдата.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Working...
      X